Charity

Onder de benaming Mancunian Charity hebben de Dutch Mancunians zich in de loop van de jaren voor een groot aantal Goede Doelen ingezet.

Ruim 10 jaar geleden werd Mancunian Charity in het leven geroepen om onder die noemer geld te verzamelen voor de Stichting Brandwond en Kind. Dertien kinderen plus twee van hun begeleiders zijn destijds met de Dutch Mancunians en gefinancierd door Mancunian Charity mee geweest naar Old Trafford voor een bezoek aan de wedstrijd Manchester United v Middlesbrough.

Het benodigde geld was middels een loterij ingezameld onder de leden van de Dutch Mancunians, waarbij de hoofdprijs een geheel verzorgde reis voor 2 personen naar hetzelfde Old Trafford was. Er was sprake van een daverend succes, dat sindsdien vrijwel jaarlijks is herhaald t.b.v. andere Goede Doelen.

Mancunian Charity is door de jaren heen o.a. ingezet voor de financiering van de opleiding van een blindengeleidehond bij het KNGF, zijn de opbrengsten van Mancunian Charity in 2005 geheel ten goede van de slachtoffers van de Tsunami besteed, is het Colombinehuis in Biddinghuizen van een gift voorzien en is ernstig zieke kinderen een kans geboden om United te zien schitteren op Old Trafford.

Daarnaast is vanuit Mancunian Charity nog een aantal kleinere bedragen geschonken aan diverse andere Goede Doelen, maar het gaat te ver om die hier allen te benoemen.

TOP